Frigidere – articole nelipsite din nicio casa

Data viitoare cand te vei desfata cu o bautura rece intr-o zi torida , ai frigiderul cu racitorul de bauturi caruia sa-i multumesti. Nu acum multa vreme trebuia sa fii foarte bogat si sa ai cunostiinte destul de sus pentru a putea vedea in paharul tau niste cuburi plutitoare de gheata. Acum nu de mult se faceau averi din transportarea gehtii pe intreg globul in zone izolate pentru a face deliciul celor bogati.

Inaintea aparitiei acestui aparat denumit frigider , pastrarea mancarii era o operatiune extrem de dificila. Nu prea puteai sa faci foarte multe lucruri, ori sarai mancarea extrem de mult pentru a se conserva, ori o ingropai in pamant unde o fputeai tine rece dar trebuia sa ai grija ca nu cumva sa ti-o dezgroape animalele si sa ti-o fure. Bineinteles mai exista varianta ghetariilor, dar era destul de rara.

Sistemul functiona cam asa: pe timpul iernii daca locuitorii unei regiuni aveau un lac prin apropiere seduceau si taiau blocuri mari de gheata, pe care apoi le depozitau in pivnite foarte adanci unde se putea mentine o temperatura cat de cat scazuta. Aceste blocuri masive se tineau destul de mult timp pe perioada verii, cineva la intervale regulate se ducea sa taie cate o bucata de gheata din bloc pentru a o vinde sau a o putea folosi la conservarea mancarii. Inghetata pe vremuri se facea pe loc si se servea intrun fel de butoi cu caracteristici de termos ce era si acesta scufundat in gheata.

Dar acum gratie acestei inventii nu mai exista nici numarul acela covarsitor de bacterii pe care le poti contracta prin mancare , sau nu se mai strica mancarea si nu mai suferi de diverse afectiuni ale stomacului cum se intamplau pe vremuri. Ca sa nu mai aducem vorba de cofetariile ce existau inaintea frigiderului.

Cateva informatii generale despre frigidere

Cele mai multe frigidere vin standard cu o funcție de dezghețare automată?
Multe frigidere de dimensiune completă și de apartament vin cu o funcție de dezghețare automată, deoarece este destul de incomod să trebuiască să scoateți totul din frigider pentru al permite să se dezghețe. Pe de altă parte, multe mini sau frigidere compacte nu vin standard cu o funcție de dezghețare automată.

Frigiderele automate de dezghețare au bobine interioare care sunt încălzite la intervale regulate pentru a preveni acumularea de îngheț. Frigiderele de dezghețare automată nu au elemente de încălzire automate care, la rândul lor, necesită o utilizare mai redusă a energiei. Rețineți că frigiderele cu sistem de dezghețare manuală vor economisi energie, economisind astfel bani peste modelele automate de dezghețare. Atunci când faceți cumpărături pentru un frigider, nu presupuneți că fiecare frigider va avea o funcție de dezghețare automată, asigurați-vă că verificați dacă este inclus în listă.